Продължава да расте кумулативната честота на заразяване с Covid -19 в

...
Продължава да расте кумулативната честота на заразяване с Covid -19 в
Коментари Харесай

Испания надхвърли 250 Covid случая на 100 000 жители

Продължава да пораства кумулативната периодичност на заразяване с Covid -19 в Испания. Днес беше преминат и прага от 250 случая на 100 000 поданици приблизително за последните 14 дни в цялата страна. Това е нарастване от съвсем 120 пункта през последната седмица.

Скокът в броя на инфектираните припомня началото на втората и третата вълна през октомври 2020 година и януари 2021 година, само че епидемиологичната обстановка е друга, защото този път инфекциите са най-вече измежду младежите, които не са имунизирани и най-малко към този момент няма регистриран огромен напън върху лечебните заведения или нарастване на смъртността. Здравните управляващи обаче са безапелационни, че в случай че обстановката не бъде овладяна в точния момент, натискът върху лечебните заведения ще стане факт и ще имаме „ един много сложен август ”. 

250-те случая на 100 000 поданици слагат страната в равнището на рисковия риск, а като се вземе поради, че това е междинната цифра за цялата страна, която е в пъти по-малка от действителната измежду младите, незабавно излиза наяве, че заплахата е налице. Във възрастта от 20 до 29 години към този момент приказваме за повече от 800 случая на 100 000 поданици, а измежду тинейджърите за над 1 500 на 100 000.

Според члена на Испанското сдружение по епидемиология Джоан Кейла „ повторихме същата неточност “ от предишното лято, защото рискът младите да заразят по-възрастните е „ действителен и огромен ”. Тя предлага наново стягане на рестриктивните мерки и ускорение на имунизацията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР